Iskiasnerve i klemme øvelser - Aalborg Rygklinik
Iskias

Iskiasnerve i klemme øvelser

Iskiasnerve i klemme øvelser er min vigtigste behandling til at fjerne smerterne.

Der er flere forskellige øvelser der fjerner iskias-smerter, ved at lette trykke på den klemte nerve. De to mest effektive øvelser får du i mit øvelsesprogram til iskias. De to øvelser er dem der virker hurtigst og på flest patienter.

Du kan også lindre smerterne ved at sidde og at ligge på en måde der letter trykket på den klemte iskias-nerve.

Iskiasnerve i klemme øvelser
Her fortæller jeg om tre almindelige årsager til iskias-smerter.

Iskiasnerve i klemme øvelser

I min online øvelsesprogram får du grundig videoinstruktion i de to mest effektive øvelser jeg har, til at fjerne smerter fra en klemt iskiasnerve. Øvelserne er enkle og kan udføres i dit hjem. Har du brug for en mere personlig vejledning i øvelser og genoptræning, så bestil en tid til individuel vurdering og øvelsesinstruktion hos mig.

Iskiasnerve i klemme

En af de almindeligste årsager til iskiassmerter hos mine patienter, er at deres iskiasnerve sidder i klemme i lænden. Når iskiasnerven sidder i klemme er øvelser den vigtigste del af min behandling af problemet.

Iskias kan sidde i klemme af flere forskellige grunde. En meget almindelig årsag til klemt iskias-nerve er en overbelastningsskade, hos folk der har gjort ét eller andet med ryggen som de ikke er vant til. På den måde er ryggens led blevet udsat for noget de ikke var helt forberedt på. En anden årsag er alderforandringer i ryggen, der har medført forsnævring omkring nerverne. Endelig kan nerven blive klemt på grund af en diskusprolaps. Når iskiasnerven sidder i klemme kan øvelser være en effektiv måde at lindre og fjerne smerterne på.

Vil du vide mere?

  • Læs mere om forskellige årsager til iskias-smerter her.
  • Læs mere om nerverodspåvirkning i lænden her.