Diskusprolapsen er væk - hvorfor gør det stadig ondt? - Aalborg Rygklinik
Diskusprolaps

Diskusprolapsen er væk – hvorfor gør det stadig ondt?

Nogle patienter har fået at vide at de har en diskusprolaps, men når de bliver scannet bagefter, viser billederne at diskusprolapsen er væk. I den situation har de svært ved at forstå hvorfor de så stadig har ondt. Se videoen her og få forklaringen.

Efter en ryg-operation hvor diskusprolapsen fjernes, vil der også oftest være en periode bagefter, hvor der stadig er smerter fra diskusprolapsen. Det kan være vanskeligt for patienterne at forstå, at det stadig gør ondt, når selve diskusprolapsen er fjernet. Der er mindst tre årsager til at smerterne bliver “hængende” i nogen tid, og du får forklaringen i videoen her.

FLERE ÅRSAGER TIL SMERTERNE

Selve den prolaps der trykker på nerven og medfører smerter, vil skrumpe ind og nedbrydes.   Når diskus-prolapsen er svundet ind, kan der fortsat være smerter i benet fordi overfladen på nerven vil være anderledes i en periode bagefter.   En anden årsag til at der stadig kan være smerter er, at selve sprækken i diskus endnu ikke er helet. Sprækken i diskus heler ved dannelse af arvæv som kan være stift og ømt.   I de tidlige faser vil styrken i arvævet ikke være den samme, som i normalt væv. Derfor kan der også være smerter fra arvævet, indtil det har opnået normal styrke ved hjælp af optræning eller gradvis tilbagevenden til normale dagligdagsfunktioner, fritidsaktiviteter og arbejde.

HENT ØVELSERNE OG START DIN BEHANDLING OM 5 MINUTTER

Få de øvelser jeg bruger til at behandle og fjerne smerter fra en diskusprolaps.

VIL DU VIDE MERE?

  • Her kan du se flere videoklip med information om diskusprolaps – klik her
  • Læs mere om behandling af diskusprolaps – klik her