Få al den viden du har brug for

Vil du gerne vide mere om hvordan en diskusprolaps opstår, hvordan den heler, og hvilken behandling der findes?

Her på siden har jeg samlet en masse information, der gør dig klogere på diskusprolaps.

BESTIL EN TID TIL INDIVIDUEL BEHANDLING

Har du brug for en mere individuel vurdering og vejledning, som er tilpasset præcist til din problemstilling, så overvej om ikke du skulle ofre tid og penge på at blive undersøgt grundigt, så jeg kan vejlede dig helt præcist om hvordan du forholder dig til din diskusprolaps, hvilke øvelser der er gode for dig, om du skal tage medicin, hvordan du kan komme i gang med dit job og dine fritidsinteresser igen.

Ring 20 72 64 48

SÅDAN OPSTÅR EN DISKUSPROLAPS

I dette videoklip kan du se hvordan en diskusprolaps opstår, hvordan den heler, og hvilke behandlingsmuligheder der findes.

HVORFOR HAR JEG FÅET EN DISKUSPROLAPS?

Mange af mine patienter spørger mig, hvad årsagen er til at de har fået en diskusprolaps. Se med i videoen her og få forklaringen.

SÅDAN VIRKER ØVELSER

Her får du forklaringen på hvordan øvelser bruges til at behandle en diskusprolaps med.

DERFOR SKAL DU VÆRE AKTIV

Når din krop skal reparere sig selv, så sørger den for at skaden bliver genopbygget til at klare de krav du stiller til din ryg. Hvis du ikke er fysisk aktiv, så bliver skaden ikke bygget op til at klare fysisk belastning. Derfor er det bedst at gå gradvist igang med normal aktivitet, så snart det er muligt.

DET ANBEFALER SUNDHEDSSTYRELSEN

Sundhedsstyrelsen har udgivet en rapport med anbefalinger til behandling af diskusprolaps, der skal sikre ensartet behandling og hurtigere raskmelding. Fysioterapeut Martin Melbye fra Aalborg Rygklinik har deltaget i ekspertudvalget bag Sundhedsstyrelsens rapport, hvor han var udpeget af Dansk Selskab for Fysioterapi.

NÅR SMERTERNE PLUDSELIGT BLUSSER OP

I forbindelse med en diskusprolaps, er det normalt at der sker en midlertidig opblussen i smerterne, selvom du er i bedring. Her får du forklaringen på hvorfor.

DISKUSPROLAPSEN ER VÆK – HVORFOR HAR JEG STADIG ONDT?

Nogle patienter har fået at vide at de har en diskusprolaps, men når de bliver scannet bagefter, viser billederne at diskusprolapsen er væk. I den situation har de svært ved at forstå hvorfor de så stadig har ondt.
Se videoen her og få forklaringen.

SÅDAN OPSTÅR UDPOSNING PÅ DISKUS

Her får du forklaringen på hvordan en diskusbule opstår. Buler på diskus kan ses på MR-scanning, og kaldes også for “diskus-protrusion”, eller “udposning på diskus”.

FIRE MYTER OM DISKUSPROLAPS

I denne video fra en live-sending på Facebook, forklarer jeg hvordan en diskusprolaps opstår, og så diskuterer jeg 4 myter om diskusprolaps.

BEHANDLING AF DISKUSPROLAPS

 

Operation for diskusprolaps i lænden

For nogle patienter, med diskusprolaps i lænden, er den bedste løsning af blive opereret. Nogle har den opfattelse at en operation for diskusprolaps, er et meget dramatisk indgreb. I det videoklip her, ser man hvordan neurokirurgerne på Aalborg Universitetshospital fjerner en diskusprolaps på helt udramatisk måde.

ISKIASNERVENS OPBYGNING

Her kan du se hvad der sker når iskiasnerven kommer i klemme.

BRUG FOR  MERE HJÆLP?

Har du brug for mere hjælp til at fjerne smerterne, og til genoptræning efter diskusprolaps, så bestil tid til individuel undersøgelse, vejledning og instruktion i øvelser på Aalborg Rygklinik.

Ring 20 72 64 48

VIL DU VIDE MERE?

  • Om smertestillende medicin mod diskusprolaps – læs her
  • Må man sidde ned, når man han en diskusprolaps? – læs her
  • Få den behandling der virker – læs her

Søg på denne side

Få den rigtige behandling

Ring til klinikken

Tlf 20 72 64 48

Det siger patienterne

TO GENSTRIDIGE DISKUSPROLAPSER"Martin er en helt unik person med utrolig stor ekspertise, empati og handlekraft. Jeg har to diskusprolapser i ryggen, som virkelig er genstridige og derved har været svære og få bugt med, men Martin forsøger på alle tænkelige måder at hjælpe. Jeg kan på det varmeste anbefale Aalborg Rygklinik". Dorte Jakobsen
AALBORG RYGKLINIK ER STEDET"Aalborg Rygklinik er stedet, hvis du døjer med ryggen. Martin har hjulpet mig HVER gang". Iben Christensen
TAK FOR HJÆLPEN"Tusind tak for hjælpen ifm min indlæggelse på sygehuset, dejligt at du tog over. Ville ønske at jeg havde kontaktet dig for 3 år siden, så jeg havde fået den rigtige diagnose fra starten, det tog dig 45 minutter og stille den rigtige diagnose". Dorte Farsø
I GODE HÆNDER EFTER UHELD MED NAKKEN“Efter et uheld fik jeg rigtigt ondt i nakken. Martin Melbye gav mig en forklaring på årsagen til smerterne, og lærte mig to simple øvelser som fjernede smerterne. Havde jeg vidst at smerterne kunne fjernes så let og effektivt, havde jeg ikke ventet 2 måneder med at gå til fysioterapi”. Jette Eriksen
NORMAL IGEN EFTER DISKUSPROLAPS“Da Jeg fik en diskusprolaps, gjorde smerterne det umuligt at passe mit job som murer. Til sidst måtte min kone klare alt det huslige. Min læge henviste mig til Aalborg Rygklinik. Martin hjalp mig med at få styr på smerterne. Nu kan jeg gå på arbejde, og have en normal dagligdag”. Karsten Frandsen
ENDELIG BLEV JEG TAGET ALVORLIGT“Martin Melbye på Aalborg Rygklinik hjalp mig, da jeg fik den tredje diskusprolaps. Jeg havde prøvet al mulig behandling uden at få det bedre. Jeg ville helst opereres og have prolapsen fjernet. Martin kunne sige, at fysioterapi ikke ville hjælpe hurtigt. Nu er jeg blevet opereret og har det godt. Tak fordi du tog mig alvorligt Martin!”. Jonas T
EN REN FORNØJELSE“Jeg vil godt anbefale Martin! Jeg har en diskusprolaps i ryggen, og jeg tør ikke at få den opereret. Det var en ren fornøjelse at besøge Martin på Aalborg Rygklinik, for han tog sig god tid til at forklare hvorfor jeg har ondt og hvad der kan gøres ved det. Jeg følte mig rigtigt tryg og nu forstår jeg virkeligt, hvad det er der skal til for at jeg får det bedre". Jens Andersen
HJALP MED DET SAMME“Efter at have døjet med ondt i ryggen i 2-3 måneder, tog jeg mig sammen til at gå til lægen. Han sendte mig hen på Aalborg Rygklinik. Allerede efter den første behandling mærkede jeg at smerterne i ryggen var blevet mindre. De øvelser jeg fik, hjalp også". Olav Christiansen
TAK FOR FORKLARINGEN"Hej Martin! En fantastisk video, jeg netop fandt på nettet, som du har lavet. Jeg fik en diskusprolaps for ca. 12 mdr. siden og din beskrivelse har været den, som jeg har kunnet forstå, selvom jeg undervejs har forsøgt at sætte mig ind i problemet. Så tak for det." Pia Christensen
MARTIN TALER LIGE UD AF POSEN"Martin taler lige ud af posen i et sprog, man kan forstå. Han er hjælpsom langt udover det forventlige. Nå, ja - så er han også dygtig og tænker sig om. Bedste anbefalinger herfra!", Mick Anderson

På Aalborg Rygklinik får du

Svar på dine spørgsmål

Individuel behandlingsplan

Indblik i årsagen smerterne

Grundig undersøgelse af din ryg

Øvelser med direkte og målrettet virkning

Få seneste nyt om din ryg

Sidste nyt om din ryg - direkte i din indbakke.

© 2020 Aalborg Rygklinik .