Går du ind for ryg-operationer? - Aalborg Rygklinik
Diskusprolaps

Går du ind for ryg-operationer?

JA, JEG GÅR IND FOR OPERATION I RYGGEN

Martin, går du ind for at man bliver opereret i ryggen? Sådan var der en patient der spurgte mig igår. Mit svar er at ja, jeg går ind for at man bliver opereret for en diskusprolaps i ryggen, hvis behandling med øvelser, medicin og tilpasning af hverdagens aktiviteter, ikke er i stand til at skabe en tilfredsstillende bedring.

JEG VIL GØRE ALT FOR AT DU IKKE SKAL OPERERES

Som fysioterapeut er det naturligvis min opgave at sikre, at mine patienter får det så godt at de kan undgå en operation. Jeg må bare erkende at der er nogle tilfælde, hvor det ikke er muligt at skabe en tilfredstillende bedring inden for en acceptabel tidsramme. Derfor sender jeg trygt de patienter videre, som jeg ikke kan hjælpe. På Aalborg Sygehus har vi nogle meget dygtige neurokirurger, som har stor ekspertise i at operere for diskusprolaps. De tilbyder kun en operation hvis de er meget sikre på, at operationen vil hjælpe på smerterne.

FÅ TRYGT EN VURDERING HOS KIRURGERNE

Kirurgerne på sygehuset er offentligt ansatte, og de får præcist det samme i løn, uanset om det siger ja eller nej til at operere dig. De har ikke nogen økonomisk bagtanke, om at tjene flere penge, når de tilbyder dig en operation. Kirurgernes egen statistik viser, at de kun opererer 5-10% af de patienter de undersøger.

DU HAR RET TIL AT TALE MED EN KIRURG

Her i januar måned offentliggjorde Sundhedsstyrelsen helt nye retningslinier, for behandlingen af mennesker med diskusprolaps i lænden. Disse anbefalinger sikrer dig retten til, at blive henvist til en vurdering hos kirurgerne, når du har haft svære og funktionshæmmende smerter i mere end 12 uger, selvom du har forsøgt målrettet og aktiv behandling med øvelser, træning og smertestillende medicin.

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

  • Vil du vide mere om diskusprolaps, så se mine informative videoklip her.
  • Har du brug for at blive undersøgt og behandlet for en diskusprolaps, så kan du bestille tid ved at klikke her.

LAV DE RIGTIGE ØVELSER – Start din behandling med det samme

Få en grundig video-instruktion i de øvelser, jeg bruger til at behandle og fjerne smerter fra en diskusprolaps.