Videoklip om diskusprolaps - Aalborg Rygklinik
Diskusprolaps,  Råd og tips

Videoklip om diskusprolaps

Hvordan og hvorfor opstår en diskusprolaps, hvordan heler den, hvordan virker øvelser og træning, og må jeg gå på arbejde?

Få en forklaring på årsagen til smerterne, og lær hvad du selv kan gøre for at få det godt igen.

Her på siden har jeg samlet en masse information, der gør dig klogere på diskusprolaps.

Der er mere viden, øvelser og hjælp til dig, i mit online behandlingsprogram for diskusprolaps.

SÅDAN OPSTÅR EN DISKUSPROLAPS

I dette videoklip kan du se hvordan en diskusprolaps opstår, hvordan den heler, og hvilke behandlingsmuligheder der findes.

HVORFOR HAR JEG FÅET EN DISKUSPROLAPS?

Mange af mine patienter spørger mig, hvad årsagen er til at de har fået en diskusprolaps. Se med i videoen her og få forklaringen.

SÅDAN VIRKER ØVELSER PÅ EN DISKUSPROLAPS

Her får du forklaringen på hvordan øvelser bruges til at behandle en diskusprolaps med.

DERFOR SKAL DU VÆRE AKTIV

Når din krop skal reparere sig selv, så sørger den for at skaden bliver genopbygget til at klare de krav du stiller til din ryg. Hvis du ikke er fysisk aktiv, så bliver skaden ikke bygget op til at klare fysisk belastning. Derfor er det bedst at gå gradvist igang med normal aktivitet, så snart det er muligt.

SUNDHEDSSTYRELSENS ANBEFALINGER

Sundhedsstyrelsen har udgivet en rapport med anbefalinger til behandling af diskusprolaps, der skal sikre ensartet behandling og hurtigere raskmelding. Fysioterapeut Martin Melbye fra Aalborg Rygklinik har deltaget i ekspertudvalget bag Sundhedsstyrelsens rapport, hvor han var udpeget af Dansk Selskab for Fysioterapi.

NÅR SMERTERNE PLUDSELIGT BLUSSER OP

I forbindelse med at en diskusprolaps heler, er det normalt at der sker en midlertidig opblussen i smerterne. Her får du forklaringen på hvorfor det sker.

DISKUSPROLAPSEN ER VÆK – HVORFOR HAR JEG STADIG ONDT?

Nogle patienter har fået at vide at de har en diskusprolaps, men når de bliver scannet bagefter, viser billederne at diskusprolapsen er væk. I den situation har de svært ved at forstå hvorfor de så stadig har ondt. Se videoen her og få forklaringen.

FÅ DE RIGTIGE ØVELSER NU OG HER

Få dit aktive og smertefri liv tilbage, med effektive øvelser og vejledning.

Få dit smertefrie og aktive liv tilbage

Behandlingsprogrammet indeholder blandt andet:

  • Smertelindrende øvelser der er enkle, og kan kan udføres i dit eget hjem.
  • Træning der stimulerer helingen, så skaden repareres og bliver stærk igen.

Sådan fungerer det

Lige så snart du har købt programmet, har du direkte adgang til din egen personlige side med behandlingsprogrammet, under menuen MIN KONTO. Behandlingsprogrammet er tilgængeligt 24 timer i døgnet, alle ugens dage, så længe du har brug for det. Programmet er struktureret, effektivt, og baseret på 22 år ekspertise.

SÅDAN OPSTÅR EN DISKUSBULE

Her får du forklaringen på hvordan en diskusbule opstår. Buler på diskus kan ses på MR-scanning, og kaldes også for “diskus-protrusion”, eller “udposning på diskus”.

FIRE MYTER OM DISKUSPROLAPS

I denne video fra en live-sending på Facebook, forklarer jeg hvordan en diskusprolaps opstår, og så diskuterer jeg 4 myter om diskusprolaps.

BEHANDLING AF DISKUSPROLAPS

Behandlingen af diskusprolaps rummer fire elementer: lindring af smerterne, træning og øvelser der stimulerer helingsprocessen, vejledning i hvad der er godt og skidt at gøre, samt en plan for hvordan og hvornår du kan genoptage fritidsinteresser, motion og husligt arbejde, samt hvornår det er på tide at raskmelde dig.

Operation for diskusprolaps i lænden

For nogle patienter, med diskusprolaps i lænden, er den bedste løsning af blive opereret. Nogle har den opfattelse at en operation for diskusprolaps, er et meget dramatisk indgreb. I det videoklip her, ser man hvordan neurokirurgerne på Aalborg Universitetshospital fjerner en diskusprolaps på helt udramatisk måde.

NÅR NERVEN SIDDER I KLEMME

Her får du en kort forklaring på hvordan en nerve er opbygget, og hvorfor det gør ondt i benet, når den sidder i klemme.