Rygøvelser diskusprolaps - hvad er bedst? - Aalborg Rygklinik
Diskusprolaps

Rygøvelser diskusprolaps – hvad er bedst?

rygøvelser diskusprolaps

“Hvilke rygøvelser til diskusprolaps er gode at lave, når man har en diskusprolaps?”

Mine patienter spørger mig altid, hvilke øvelser der er gode at lave, for at komme af med diskusprolapsen så hurtigt som muligt.

GODE RYGØVELSER TIL DISKUSPROLAPS

1) SMERTELINDRENDE ØVELSER

Først og fremmest skal du lære de to smertelindrende øvelser, som letter trykket, der hvor diskusprolapsen klemmer på nerven ned i benet. Denne form for øvelse, vil have en direkte effekt som fjerner smerterne, hos de fleste patienter med en diskusprolaps.

2) STIMULERE BLODCIRKULATIONEN I RYGGEN

Der skal blodcirkulation til, for at diskusprolapsen heler. Det er blodcirkulation, der tilfører de immunforsvars-celler, der nedbryder diskusprolapsen. Det er også blodcirkulation der fjerne affald fra nedbrydningen, og tilfører byggesten til at reparere skaden. Blodcirkulationen i rygsøjlen kan stimuleres med øvelser og træning, som har en direkte virkning på led og diskusskiver i lænden.

3) GENOPTRÆNING DER STYRKER DISKUS:

Genoptrænende øvelser gør at skaden i diskus heler på en måde, så bruskskiven bliver stærk og kan holde til de normale belastninger din ryg udsættes for, i din dagligdag. Det er vigtigt at gå gradvist i gang med at udføre huslige opgaver, fritidsinteresser og at passe dit arbejde, så snart smerterne tillader det. Som tommelfinger-regel, er det acceptabelt at dine smerter blusser op i 20-30 minutter, når du går i gang med de aktiviteter du har undgået. Brug de smertelindrende øvelser, til at fjerne smerterne med det samme, når du går i gang med at være mere aktiv.

FÅ ØVELSERNE MED DET SAMME

Få de gode øvelser til diskusprolaps med det samme. Øvelsesprogrammet er nemt at følge, og alle øvelserne kan laves hjemme i din stue. Køb mit strukturerede program, og start med det samme.

Øvelsesprogrammet er delt op i fire trin der løber over 8 uger, med video og instruktion i effektive øvelser som lindrer og fjerner smerterne. Programmet indeholder en struktureret plan med konkrete optrænende øvelser, der stimulerer helingsprocessen. Få svar på de 15 mest gængse tvivlsspørgsmål. 

SKRÆDDERSYET HJÆLP TIL DIG

Fysioterapeut Martin Melbye, Aalborg Rygklinik, er medforfatter af Sundhedsstyrelsen Nationale Kliniske Retningslinier for behandling af diskusprolaps. Vil du have en behandlingsplan der er skræddersyet til dig, og samtidig få individuelt tilpasset rådgivning, så bestil en tid til undersøgelse og samtale på klinikken.

Ring for tidsbestilling

VIL DU VIDE MERE?

  • Fakta om diskusprolaps – læs her.
  • Må jeg gøre ting der forværre smerterne? læs her.
  • Sådan heler diskusprolapsen – læs her.
  • Sådan virker genoptræning på en diskusprolaps – se videoen her.
  • Læs artikel om diskusprolaps smerter i KROP & FYSIK.