Løbetræning styrker diskus - ny forskning - Aalborg Rygklinik
Diskusprolaps,  Råd og tips

Løbetræning styrker diskus – ny forskning

Mange har den opfattelse at løbetræning kan være skadeligt for diskus-skiverne i ryggen. Den opfattelse er en myte. Ny forskning har vist at løb er sundt for diskus. Forskningsreultaterne viser at langvarig løbetræning er sundt for dine diskus-skiver. Forskere har undersøgt diskus, hos folk der har løbetrænet regelmæssigt i mindst 5 år, og de fandt at jo mere folk løb, desto sundere var diskus-skiverne.

LØB ER SUNDT FOR DIN DISKUS

Den nye forskning viser at løbere har større diskus-skiver i ryggen. Løbernes diskus-skiver har mere protein- og vandindhold, når man sammenligner dem med folk der ikke dyrker motion. Det er altsammen fund, der opfattes som sundhedstegn for en diskus. De sunde fund som forskerne fandt, var størst hos langdistanceløbere, som løber mere end 50 km om ugen.

JOGGING ELLER LANGDISTANCELØB?

Forskerne undersøgte folk der havde løbet regelmæssigt i mindst 5 år. Man delte løberne op i to grupper; joggere som løb 20-40 km pr. uge, og langdistanceløbere som løb mere end 50 km om ugen.

KONKLUSION

Konklusionen på forskningen er, at regelmæssig løbetræning i mange år har en sund effekt på dine diskusskiver, særligt hvis du løber meget.

BRUG FOR HJÆLP TIL AT KOMME IGANG?

Har du brug for hjælp til at komme igang med at løbe, finder du et forslag til løbetræningsprogram ved at klikke her.

Vil du gerne have individuel hjælp og vejledning, så bestil en tid til undersøgelse og instruktion på Aalborg Rygklinik.

FÅ DE RIGTIGE ØVELSER

Få dit aktive og smertefri liv tilbage, med de øvelser der virker.

Direkte adgang til øvelsesprogram, som fjerner smerter og genoptræner diskusprolapsen.

KILDE

Læs forskernes rapport – klik her