Diskusprolaps i lænden øvelser - Aalborg Rygklinik
Diskusprolaps

Diskusprolaps i lænden øvelser

Ved en diskusprolaps i lænden anbefales øvelser fjerner smerterne, og hjælper skaden til at hele igen. Øvelser til diskusprolaps giver dig kontrol over problemet.

Det er en kæmpe fordel at du selv bliver i stand til at lave øvelser, der fjerner smerterne fra en diskusprolaps. Jeg har arbejdet med mennesker, der har rygskader, siden 1999, og jeg har set konsekvenserne når patienter er blevet afhængige af at gå til den samme behandler i det uendelige.

Hovedpointen er…

Har du en diskusprolaps i lænden, så sørg for at lære hvad du selv kan gøre for at få det bedre.

Min erfaring er at de patienter der lærer hvordan de selv kan forbedre situationen, klarer sig væsentligt bedre, end dem der bliver afhængige af at gå til en behandler for at få lindret smerterne.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger ved diskusprolaps i lænden er at patienten fortsætter sin normale fysiske aktivitet så godt som det er muligt. Hertil anbefaler Sundhedsstyrelsen en række forskellige øvelser.

Hovedfokus i min behandling er derfor at vise og lære dig, hvad du selv kan gøre for at fjerne eller mindske smerterne. Samt at hjælpe dig tilbage til dine normale dagligdags aktiviteter, så hurtigt som det er muligt og forsvarligt.

Diskusprolaps i lænden øvelser der er målrettede

De øvelser jeg bruger til at behandle diskusprolaps har tre formål:

  1. At lette trykket der hvor diskusprolapsen trykker på nerverne i din lænd.
  2. At stimulere kroppens reparationsproces, så skaden heler og din ryg kan holde til at blive brugt normalt igen.
  3. At du hurtigst muligt kan genoptage dine normale aktiviteter – job, fritidsaktiviteter, huslige opgaver o.s.v.

Tag selv kontrol over smerterne

Når du selv lærer de øvelser som kan fjerne smerterne, bliver du fri for at gå til hyppige behandlinger. Du får selv kontrol over smerterne, fordi du er uafhængig andres hjælp til at få det bedre. Jeg lærer dig derfor hvilke øvelser og praktiske tips der kan mindske eller helt fjerne smerterne fra din diskusprolaps.

Slip af med begrænsningerne

Folk der selv lærer at fjerne eller mindske symptomerne fra en diskusprolaps, fungerer bedre i dagligdagen. De kan tillade sig at være mere aktive, og gøre flere af de aktiviteter der får smerterne til at blusse op. De har nemlig selv redskaberne til igen at få smerterne til at falde til ro.

Har du brug for vejledning i hvordan du går igang med dine normale aktiviteter igen, huslige opgaver, fritidsinteresser, motion og job, så hjælper jeg dig med at lave en plan for, hvordan du kommer igang på en sikker og fornuftig måde.

diskusprolaps i lænden øvelser

Humøret bliver bedre

Når smerterne begrænser dine muligheder for at leve det liv du gerne vil, går det ofte ud over humøret. Når du selv får redskaberne til at kontrollere smerterne, og du kan leve en mere normal dagligdag, har det en gavnlig virkning på dit humør.

Diskusprolaps i lænden øvelser virker ikke altid

De øvelser og metoder jeg bruger til at behandle diskusprolaps, kurerer ikke alle mennesker. Kan jeg ikke hjælpe dig med øvelser til din diskusprolaps, er der andre behandlingsmuligheder, som jeg nok skal vejlede dig i. Sammen med lægerne på rygcenteret finder vi ud af hvilke andre behandlingsmuligheder, der vil være bedst i din situation. På Budolfi Privathospitals rygcenter har vi alle muligheder for at hjælpe dig med din diskusprolaps.

Diskusprolaps i lænden øvelser der fjerner smerterne

Få et overskueligt program, med de øvelser der virker på en diskusprolaps i lænden. Bestil tid til individuel vejledning og øvelsesinstruktion, eller få et målrettet træning i et af mine online øvelsesprogrammer.

Mere viden om diskusprolaps