Øvelser til diskusprolaps - Aalborg Rygklinik
Diskusprolaps,  Nyheder

Øvelser til diskusprolaps

Har du fået en diskusprolaps indenfor de seneste 3-6 måneder, så læs om heling og øvelser til diskusprolaps her.

Diskusprolaps i lænden er en meget smertefuld tilstand, hvor iskias-smerter gør det vanskeligt at få sovet om natten, iskias-smerterne gør det svært at klare de normale fritidsaktiviteter, og indimellem er det nødvendigt at være sygemeldt fra jobbet.

Få øvelserne med det samme

Få de rigtige øvelser der fjerner smerterne. Alt sammen ligger klar til dig, i mit online behandlingsprogram med smertelindrende øvelser, vejledning og genoptræning.

Øvelser bruges til at fjerne smerter fra diskusprolaps

På trods af de kraftige iskias-smerter og alt det besvær de medfører i din dagligdag, så er der særdeles gode muligheder for at du kan få det godt igen. Langt de fleste af dem der får en diskusprolaps, bliver symptomfri og kan genoptage et normalt liv. Sommetider er helingsprocessen blot temmeligt langvarig. Det er helt normalt at det tager flere måneder, før man slipper helt af med symptomerne.

Når en diskusprolaps skal hele, er der 3 naturlige helingsfaser, som skal forløbe før du får det godt igen. Først og fremmest skal der ske en oprydningsproces, som ganske enkelt er kroppens måde at fjerne og nedbryde diskusprolapsen på. Dernæst følger en genopbygningsfase, hvor kroppens genopbygningsceller sørger for at vævet i din diskus gendannes ved hjælp af arvæv. Afslutningsvis er der en modningsfase, hvor arvævet skal genvinde styrken til at klare almindelige dagligdags belastninger.

Den foretrukne behandling af mennesker med diskusprolaps er øvelser, information og smertestillende medicin. Den første fase – oprydningsfasen – kan man springe over hvis man bliver opereret, og får fjernet prolapsen kirurgisk. Det er dog de færreste mennesker der foretrækker at blive opereret for en diskusprolaps, og det er også kun nødvendigt i ca. 10% tilfældene.

For hver enkelt helingsfase er der øvelser og træning, som er tilpasset til at optimere processen, således at helingsforløbet går så hurtigt som muligt. Man kan, med relativt enkle metoder, vurdere hvilken helingsfase hver enkelt patient er kommet til. Mit job, det jeg hjælper mine patienter med, er at afklare hvilke slags øvelser og træning der vil hjælpe, og hvornår det er på tide at skifte til andre typer af øvelser.

HELINGSFASER

I oprydningsfasen har øvelserne til formål at lette trykket på nerven, så smerterne aftager og nerven kan hele. I genopbygningsfasen skal øvelserne stimulere til hurtig gendannelse af arvæv, der gerne skal være så stærkt og smidigt som muligt. I modningsfasen anvender man velafprøvede metoder til at hjælpe patienten igang med alle de normale dagligdagsaktiviteter (fritid, huslige pligter og arbejde), på en sikker og forsvarlig måde.

Få den hjælp du har brug for

På Aalborg Rygklinik hjælper jeg dig med få kontrol over smerterne og til at få dit aktive liv tilbage.
Jeg har det højest opnåelige kompetanceniveau indenfor McKenzie-metoden, og mit speciale er rygproblemer, iskiassmerter og diskusprolaps. Jeg kan hjælpe dig af med uvisheden om hvad der er årsag til dine smerter, og jeg lærer dig hvordan du selv kan mindske eller helt fjerne dine smerter med målrettet træning i form af få, simple øvelser, der er tilpasset din skade.
Jeg ved hvilke øvelser der virker, hvornår du er klar til at genoptage dit job, gå igang med dine fritidsaktiviteter. Jeg ved også hvem det er, der skal sendes videre til specialister på sygehuset, eller vurderes af en kirurg, og hvem der skal tilbydes smertestillende medicin.

Mere viden

Behandling med øvelser og vejledning

Læs mere om behandlingen af diskusprolaps på Aalborg Rygklinik.

Ring for tidsbestilling