Den bedste siddestilling når du har diskusprolaps - Aalborg Rygklinik
Diskusprolaps

Den bedste siddestilling når du har diskusprolaps

Her får du en vejledning og forklaring på den bedste siddestilling når du har diskusprolaps i lænden.

Når du har en nerve i klemme i lænden, på grund af en diskusprolaps, er det mit råd at du helst må have en krum ryg, når du sidder ned.

Når du krummer lænden sammen, letter du trykket inde i det hulrum hvor nerven ned i dit ben bliver klemt af en diskusprolaps.

siddestilling når du har diskusprolaps

Diskusprolaps i lænden medfører nerverodstryk. Symptomerne er smerter, soven, snurren eller dødhedsfornemmelse i benet. I nogle tilfælde bliver huden på benet og fod følelsesløs, og der kan opstå lammelse af fodens og benets muskler. Det er heldigvis sjældent at der opstår varige lammelser med dropfod eller lignende.

Sidder du med rank ryg, så lænden svajer bagover, klemmer du det hulrum sammen, hvor nerven er klemt af diskusprolapsen. Det medfører oftest flere smerter og mere tryk på nerven. Tillad dig selv at sidde med krumning i ryggen, så smerterne lindres og aftager. Det er den siddestilling når du har diskusprolaps.

Når du sidder ned, må du meget gerne slappe af i lænden, eller krumme ryggen forover. Undgå at sidde med alt for rank ryg. Den bedste siddestilling med symptomer på en klemt iskias-nerve, er at du lader ryggen krumme en smule.

Langt de fleste bliver raske i løbet af nogle måneder

De fleste patienter der har et såkaldt nerverodstryk, på grund af diskusprolaps, behandles med en grundig instruktion i øvelser, vejledning i hvordan de skal opføre sig i dagligdagen, samt i forhold til job og fritidsaktiviteter. I langt de fleste tilfælde bliver patienterne smertefrie og i stand til at genoptage et normalt liv, i løbet af nogle måneder.

  • Du kan læse mere om behandlingen af diskusprolaps – klik her.
  • Læs hele min vejledning til patienter med diskusprolaps her.
  • Find informative videoklip om diskusprolaps i ryggen – klik her
  • Sundhedsstyrelsens nationale retningslinie for behandling af diskusprolaps – læs her.

Har du brug for vejledning og instruktion i øvelser?

Har du brug for en individuel vejledning i hvilke øvelser der er gode til at fjerne smerterne, hvordan du bedst træner for at slippe af med diskusprolapsen, og hvordan du i det hele taget skal forholde dig til problemet, så bestil en tid til fysioterapi på Budolfi Privathospital.

Ring for tidsbestilling

Få de smertelindrende øvelser med det samme

I dette online behandlingsprogram, får du en grundig video-instruktion i smertelindrende og optrænende øvelser. Programmet er bygget op i 3 trin, og øvelserne stimulerer helingen af en skadet diskus. Programmet indeholder også svar på de 15 mest gængse tvivlsspørgsmål. Så snart du har købt adgang, ligger dit program klar under menuen MIN KONTO.