Diskusprolaps i nakken - Aalborg Rygklinik
Diskusprolaps

Diskusprolaps i nakken

Et typisk behandlingsforløb for diskusprolaps i nakken strækker sig over 4 konsultationer, over en periode på 4-16 uger. På Aalborg Rygklinik får du en grundig instruktion i hvilke øvelser du skal lave, for at fjerne smerterne og at hjælpe diskusprolapsen med at heles. Alt efter hvordan din dagligdag er påvirket, vejledes du i, hvilke ting du skal gøre for at komme bedst igennem forløbet. Læs mere om behandlingen her.

Nerve i klemme på grund af diskusprolaps i nakken

Når nerver kommer i klemme i nakken, er årsagen oftest en diskusprolaps, eller forsnævring af nakkens hulrum på grund af alderforandringer (slidgigt i nakken). Undersøgelser har vist at diskusprolaps i nakken, er hyppigst hos personer i 40-50-års alderen. Klemte nerver, på grund af slidgigt, ses oftest hos den ældre del af befolkningen. Billedet her viser en diskusprolaps i nakken, mellem 3. og 4. nakkehvirvel. Du kan læse mere om MR-scanning her.

Diskusprolaps i nakken
Diskusprolaps i nakken.

Få de rigtige øvelser med den samme

Få mit online behandlingsprogram med smertelindrende øvelser, eller bestil tid til individuel undersøgelse og behandling på klinikken. Læs mere om behandlingen og priserne her.

Ring for tidsbestilling

Diskusprolapsen heler på naturlig vis

De fleste diskusprolapser heler, ved hjælp at kroppens egne helingsmekanismer. Den del af diskusprolapsen der trykker på nerverne, og medfører smerter, vil skrumpe ind og blive nedbrudt af kroppens immunforsvar. I sjældne tilfælde, hvor smerterne er invaliderende, og virkningen af anden behandling er for ringe, kan man tilbyde en operation hvor diskus fjernes.

Fysioterapi, behandling og øvelser

Den vigtigste del af fysioterapi-behandlingen, er at du lærer de øvelser der lindrer og fjerner smerterne. Øvelserne er enkle, og letter trykket der hvor diskusprolapsen klemmer på nerverne ned i din arm. Den smertelindrende virkning af øvelserne indtræder relativt hurtigt.

Ofte er det også en god ide at supplere smertestillende medicin, der virker særligt godt på diskusprolaps.

Motion forebygger diskusprolaps

En af de vigtigste ting du selv kan gøre for at holde dine diskuskiver sunde, er at få noget motion. Fysisk træning i fritiden hjælper med at holde dine bruskskiver sunde, og motion reducerer risikoen for diskusprolaps med op til 80%. Du kan læse meget mere om hvordan motion og fysisk aktivitet påvirker diskus – klik her.

Vil du vide mere?