Rygsmerter efter havearbejde - hold i ryggen - Aalborg Rygklinik
Råd og tips,  Rygsmerter

Rygsmerter efter havearbejde – hold i ryggen

Det er højsæson for rygsmerter efter havearbejde, her i foråret og sommeren. Haven skal klargøres og passes, og det betyder som regel at folk knokler meget mere, end deres ryg er vant til. Hvis du er en af dem der har fået ondt i ryggen af at arbejde i haven, så viser jeg dig de øvelser som hurtigt kan fjerne stivheden og ømheden – klik her.

SMERTELINDRENDE ØVELSER

Vær opmærksom på at øvelsen er beregnet til at fjerne smerter og ømhed. Hvis du oplever at du får mere ondt når du laver dem, så er øvelsen ikke rigtige for dig.

Start med at lægge dig fladt på maven, på gulvet eller på din seng. Bliv liggende i 1-2 minutter, og lad lænden og ballemusklerne slappe af.  

Derefter presser du dig op så du ligger på albuerne, og lænden bøjes bagover. Du kan godt opleve at smerterne i lænden øges, lige i det du bøjer ryggen bagover. Smerterne skal begynde at aftage indenfor et halvt minut i denne stilling. Ellers er øvelsen ikke den rigtige for dig.

NÆSTE TRIN

Lær alle øvelserne til hold i ryggen her. Øvelserne er designet til hurtigt at fjerne hold i lænden, og til at fjerne stivhed i lænden.

OPNÅ LINDRING INDENFOR ET DØGN

Hvis du udfører de her øvelser hver til hver anden vågne time, burde smerterne og stivheden aftage indenfor et døgns tid. Øvelserne vil ikke virke for alle der har fået ondt i ryggen af havearbejde. Hvis du ikke har har haft nogen virkning af øvelserne, eller at smerterne ikke er gået helt væk, så er du velkommen til at bestille en tid hos mig. Jeg nok hjælpe dig med at få det godt igen.   Mvh Martin Melbye Fysioterapeut Dip MDT Aalborg Rygklinik.