Ondt i nakken - dårlig nattesøvn - Aalborg Rygklinik
Nakkesmerter,  Råd og tips

Ondt i nakken – dårlig nattesøvn

Ondt i nakken kan være generende for din nattesøvn. Her viser jeg dig to enkle tips til, hvordan du kan ligge på en behagelig måde, der giver god støtte til din nakke.

Den hovedpude jeg bruger i indslaget, er fra IKEA og koster 75 kroner.

BRUG ØVELSER TIL AT FJERNE SMERTERNE

I mange tilfælde vil ondt i nakken kunne afhjælpes med øvelser. Hvilke øvelser der er bedst, afhænger af om du har en diskusprolaps i nakken, eller om der er tale om almindelige nakkesmerter. Fordelen ved at anvende øvelser, til at lindre og fjerne smerterne med, er at du selv får et redskab til at forbedre din situation. På den måde slipper du for at gå til behandlinger, eller tage smertestillende medicin.

Akut ondt i nakken, hvor din nakke låser helt fast på grund af smerter, kan også behandles med øvelser. Det er svært at falde ordentligt i søvn, og det er møg besværligt at bevæge sig, fordi nakken sidder helt fast. Her får du et par fif til, hvad du selv kan gøre for at slippe af med smerterne hurtigst muligt.

VIL DU VIDE MERE OM ONDT I NAKKEN…

  • Læs mere om behandling af smerter i nakken – klik her
  • Hold i nakken – patienthåndbogen på Sundhed.dk – klik her

FÅ DE RIGTIGE ØVELSER

Her kan du købe online øvelsesprogram med effektive smertelindrende øvelser. Øvelserne sætter dig i stand til selv at fjerne smerterne.