Stærke rygmuskler og risikoen for diskusprolaps - Aalborg Rygklinik
Råd og tips

Stærke rygmuskler og risikoen for diskusprolaps

Jeg møder en del patienter der tror at deres ryg vil være bedre beskyttet i fremtiden, hvis de træner rygmuskler stærke. Idag ved vi at enhver form for motion har en beskyttende effekt for din ryg. Det er altså ikke de stærke rygmuskler i sig selv, der beskytter ryggen.

Få mere viden i videoen her.

MERE VIDEN OM TRÆNING AF RYGGEN

  • Sådan virker genoptræning på dine diskus-skiver – se filmen her.
  • Få mere viden om hvordan motion holder dine diskus-skiver sunde – klik her.
  • Igang med at løbetræne efter en diskusprolaps – få min træningsprogram her.
  • Smertelindende øvelser og genoptræning af diskusprolaps – få øvelserne her.

MOTION MINDSKER RISIKOEN FOR DISKUSPROLAPS

Det er selve det at du kommer ud at bevæge dig, sveder og bliver forpustet, der har en gavnlig og beskyttende effekt på risikoen for at få et rygproblem. Hvis du gerne vil træne og motionere, for at nedsætte risikoen for at få et problem i din ryg, kan du altså frit vælge den motionsform du foretrækker.

Hvis du foretrækker at motionere med raske gåture, badminton, svømning, pilates eller noget helt andet, så bare træn løs. Styrketræning i et motionscenter har derfor også en beskyttende effekt. Den beskyttende effekt skyldes blot ikke musklernes styrke, men den biologiske virkning det har på din krop at svede og puste og bevæge dig i fitnesscenteret.

VÆLG EN MOTIONSFORM DU KAN LIDE

Jeg anbefaler klart at du vælger en motionsform som du godt kan lide. Hvis træningen skal have en gavnlig virkning på din ryg, og for risikoen for at få rygsmerter, skal du fortsætte med at træne. Jeg tror ikke på at folk fortsætter træningen, hvis ikke de også synes det er sjovt og fornøjeligt på anden vis. Derfor – vælg en motionsform du godt kan lide. Det behøver ikke være muskeltræning i et styrketræningscenter.