Må man rejse på ferie når man har en diskusprolaps? - Aalborg Rygklinik
Diskusprolaps,  Råd og tips

Må man rejse på ferie når man har en diskusprolaps?

Planlægger du at rejse på ferie, mens du har diskusprolaps eller en anden akut ryglidelse, så er der nogle forsikringsmæssige og lovmæssige forhold du skal være opmærksom på. Læs mere her.

ER DU SYGEMELDT FRA JOBBET?

Er du sygemeldt har du som udgangspunkt ikke ret til at holde ferie under sygemeldingen. Ankestyrelsen har dog den mangeårige praksis, at en sygemeldt kan holde ferie efter aftale med arbejdsgiveren eller kommunen. Det er en betingelse, at den sygemeldte har optjent ret til at holde ferie efter ferieloven, arbejdsløshedsforsikringsloven, anden lovgivning eller efter overenskomst. Den sygemeldte har ikke ret til sygedagpenge under ferie, og det har ikke betydning, om ferien holdes i ind- eller udland.

Hvis du er delvist i arbejde, skal ferien aftales med enten arbejdsgiveren eller kommunen. Udbetalingen af sygedagpenge begynder igen, når ferien er slut, hvis du stadig er syg.

Er du sygemeldt og ledig, skal din ferie aftales med kommunen. Udbetalingen af sygedagpenge starter igen, når ferien er slut.

DIN REJSEFORSIKRING

Rejser du på ferie med en eksisterende lidelse, kan det have en konsekvens for den hjælp du har adgang til hos hos din rejseforsikring. Sker der eksempelvis en forværring af din diskusprolaps, så du får brug for lægelig hjælp eller behandling på feriestedet, eller hjemtransport, skal du på forhånd have drøftet denne mulighed med dit forsikringsselskab.

KILDER

https://ast.dk/beskaeftigelse/ferie/artikel-ferie-under-sygemelding-2013-kan-man-det

https://www.borger.dk/arbejde-dagpenge-ferie/Oversigt-ferie/sygdom-og-ferie

https://www.if.dk/privat/forsikringer/rejseforsikring/sygdom-foer-og-under-rejsen

https://tryg.dk/gode-raad/medicinsk-forhandsvurdering