Slip af med de sidste rygsmerter - Aalborg Rygklinik
Diskusprolaps,  Rygsmerter

Slip af med de sidste rygsmerter

Har du svært ved at slippe af med de sidste rygsmerter, efter en diskusprolaps? Måske er du nødt til at gå igang med det du har undgået, for at slippe for de sidste smerter. Har du brug for hjælp og vejledning i, hvad du selv kan gøre for at slippe af med ondt i ryggen, så bestil en tid til undersøgelse og ryg-øvelser på Aalborg Rygklinik.

TO GRUNDE TIL AT GÅ IGANG IGEN

Har du skadet eller overbelastet din ryg, vil den som regel være i stand til at hele og blive god igen. Men når din ryg skal reparere sig selv, er kroppen afhængig af, at du gradvist begynder at belaste din ryg igen. Ellers har den sværere ved at bygge dine led, muskler og sener op til en stærk og smertefri udgave.

Den anden grund til at du skal gå igang med at være fysisk aktiv igen, hænger sammen med den måde vores nervesystem opfatter smerte på. Når du er skadet, er der mange helt almindelige dagligdags opgaver, der er umulige på grund af smerterne. Derfor kan det være vanskeligt at gøre rent, købe ind, lave mad, dyrke sport, gå tur eller passe jobbet. Selv om ryggen heler, husker nervesystemet alle de aktiviteter der har gjort ondt. Når så du kaster dig ud i at gøre rent, dyrke sport, og så videre, vil du automatisk mærke smerter, fordi nervesystemet stadig husker aktiviterne som skadelige. Den eneste måde at slippe af med den slags smerter på, er gradvist at vænne nervesystemet til fysisk aktivitet igen. Når nervesystemet registrerer at det øgede aktivitetsniveau ikke forårsager skade, vil smerterne falde til ro og gå væk.

VIL DU VIDE MERE

  • Derfor er kroppen afhængig af bevægelse og træning, for at blive smertefri – For forklaringen i denne korte video.
  • Her er reglerne for hvor aktiv du må være, og hvor hårdt du må træne – læs her.
  • Mere information på Sundhed.dk

ØVELSER DER FJERNER SMERTERNE

Få de rigtige øvelser med det samme. Online øvelsesprogram med smertelindrende øvelser til diskusprolaps.

HJÆLP TIL DINE RYGSMERTER

Har du brug for individuel og tilpasset hjælp til slippe af med smerter i ryggen, eller diskusprolaps-smerter, så bestil en tid til undersøgelse og genoptræning.

Ring for tidsbestilling