Hvordan ser en diskusprolaps ud? - Aalborg Rygklinik
Diskusprolaps

Hvordan ser en diskusprolaps ud?

Hvordan ser en diskusprolaps ud?… det spørger flere af mine patienter om. En diskusprolaps kan se ud på flere måder. I videoen her viser jeg dig en stor diskusprolaps, fra en af mine patienter der netop er blevet opereret.

Vi fandt hurtigt ud af at patientens smerter ikke kunne bedres og afhjælpes ved hjælp af øvelser og træning. Som udgangspunkt vil vi altid forsøge at fjerne smerterne ved hjælp af øvelser og træning. I nogle tilfælde vil man også afprøve en periode med smertestillende medicin, og i andre tilfælde vil vi lægge en røntgenvejledt nerverodsblokade, for at lindre smerterne. Findes der ikke andre muligheder kan vi, i sidste ende, fjerne diskusprolapsen ved en operation.

Den diskusprolaps jeg viser her i videoen er en stor diskusprolaps, og den er lavet af hård, sej brusk. Når man får diskusprolapsen pillet ud, er det ikke så overraskende at øvelser og træning ikke var nogen effektiv løsning.

Patienten er netop vågnet fra operationen, som tog ca. 35 minutter. De kraftige bensmerter, der har forstyrret nattesøvnen i mange måneder, er nu afløst af en summende fornemmelse i benet. Det er forventningen af den summende fornemmelse vil aftage over de næste uger, at patienten får det godt, kan sove om natten igen, og blive raskmeldt på jobbet.

I det fleste tilfælde vil øvelser og medicin kunne lindre og fjerne smerterne fra en diskusprolaps. Her på hjemmesiden finder du mere information om hvilke øvelser der kan bruges, om medicin og om operation.

VIL DU VIDE MERE OM DISKUSPROLAPS?