Diskusprolaps har bedre af øvelser end kiropraktik - Aalborg Rygklinik
Diskusprolaps

Diskusprolaps har bedre af øvelser end kiropraktik

Ny forskning viser at patienter som har en nerve i klemme i lænden, har 8,5 gange større chance for bedring ved hjælp af McKenzie-øvelser, end ved hjælp af manipulation ved en kiropraktor.

FORSKNING FRA KØBENHAVNS RYGCENTER

Patienter med diskusprolaps behandles på mange forskellige måder, man anvender både kiropraktik og øvelser mod diskusprolaps.

Fra Københavns Rygcenter har man netop offentliggjort resultaterne af et projekt, hvor man ville undersøge hvilke patienter der havde størst gavnlig virkning af enten kiropraktik med manipulation, eller øvelser med udgangspunkt i McKenzie-metoden.

Man fulgte 350 patienter, som enten fik behandling af kiropraktor eller af en fysioterapeut med eksamen i McKenzie-metoden. Efter 2 måneder så man på hvem der havde opnået mest bedring.

De patienter som havde en nerve i klemme i lænden, havde 8,5 gange større chance for at opnå bedring ved hjælp af McKenzie-øvelser, end ved hjælp af manipulation hos rygcentrets kiropraktorer.

MCKENZIE-ØVELSER MOD DISKUSPROLAPS

En gruppe af de mennesker som har en diskusprolaps, vil kunne opnå hurtig bedring ved hjælp af McKenzie-øvelser. Fysioterapeuter med eksamen i McKenzie-metoden, er i stand til at undersøge dig for, om du kan behandles succesfuldt med disse øvelser. Der findes flere forskellige McKenzie-øvelser. Herunder ser du et eksempel på en smertelindrende McKenzie-øvelse, til en patient som har smerter i venstre ben.

På Aalborg Rygklinik har Martin Melbye det højest opnåelige kompetance-niveau indenfor McKenzie.-metoden.

LÆR ALLE DE LINDRENDE TRICKS HER

Lær de øvelser jeg bruger til at behandle og fjerne smerter fra en diskusprolaps.

KILDE

Petersen, T., R. Christensen and C. Juhl (2015). “Predicting a clinically important outcome in patients with low back pain following McKenzie therapy or spinal manipulation: a stratified analysis in a randomized controlled trial.” BMC Musculoskelet Disord 16(1): 74.