Derfor skal du gå når du løber - Aalborg Rygklinik
Råd og tips

Derfor skal du gå når du løber

Igang med løb efter en diskusprolaps

Når du skal igang med at løbe efter at du har haft en diskusprolaps, vil jeg anbefale at du starter med at “løbe-gå”. Det vil sige at du veksler mellem at løbe og gå.

Hvad så hvis jeg har ondt?

Jeg har lavet et program som du kan følge, når du gerne vil igang med at løbe, efter en diskusprolaps eller slemme rygsmerter. Du finder programmet ved at klikke her

Her kan du også læse hvordan du skal forholde dig, hvis du får smerter af løbetræningen.

Du kan også få en række gode råd, til dig der vil igang med at løbe selvom du har smerter i ryg eller nakke – klik her

Skal du først have lindret smerterne?

Har du kraftige smerter fra en diskusprolaps, er det vanskeligt at motionere. Få hjælp til at lindre og fjerne smerterne, ved hjælp af øvelserne i mine online øvelsesprogrammer, eller ved at bestille tid til individuel behandling og vejledning hos mig.

Mere viden om diskusprolaps

Hvad må man egentligt når man har en diskusprolaps – hvordan ved jeg om jeg gør for meget? Få en vejledning – klik her.

Fordelene ved at “løbe-gå”

1. Træningen er mere skånsom for dine led, muskler og dit kredsløb. Dermed er der mindre risiko for dumme overbelastningsskader, når du starter op og din krop endnu ikke er i god form. Der vil også være mindre fysisk ubehag, når du starter skånsomt op, og dermed vil træningen ikke være forbundet med selvpineri og negative oplevelser.

2. Ved at veksle mellem at løbe og gå kan du klare længere distancer uden at pine dig selv. Dermed forbrænder du flere kalorier. Forbrændingen af kalorier afhænger af hvor langt du går/løber, og ikke af hvor hurtigt du tilbagelægger distancen.

3. Du har luft og overskud til at nyde turen, og opleve dine omgivelser undervejs.

4. Du har med mindre ondt i kroppen efter turen.

5. Din restitutionstid afkortes, så dine ben og resten af kroppen hurtigere er friske igen.

6. Ved gradvist at løbe længere strækninger, og gøre “gå-pauserne” kortere, vil du med sikkerhed blive stærkere og komme i bedre form, på en sikker og skånsom måde.