Facetledssyndrom - smerter, stivhed og ømhed mellem skulderbladene - Aalborg Rygklinik
Rygsmerter

Facetledssyndrom – smerter, stivhed og ømhed mellem skulderbladene

Facetledssyndrom - smerter og låsning mellem skulderbladene

Der kan være tre forskellige årsager til symptomerne: De kan stamme fra leddene i din brystryg (facetledssyndrom), musklerne imellem skulderbladene, eller de nederste led i din nakke.
Der findes effektive øvelser til at behandle alle tre årsager. Her i artiklen får du den første øvelse, til at fjerne smerter og stivhed fra leddene i brystryggen.

For at opnå det bedste resultat, bør du afprøve alle tre øvelser, hver for sig.
Træn med den øvelser, der bedst lindrer dine symptomer.
Husk at øvelserne er beregnet til at lindre og fjerne låsning, stivhed og ømhed imellem skulderbladene (brystryggen).

Øvelse nr. 1

Øvelse nr. 1 strækker og frigør leddene i rygsøjlen mellem dine skulderblade. Området kaldes også for brystryggen.

Øvelse nr. 2

Øvelse nr. 2 er en aflastende øvelse for smerter der stammer fra leddene, på overgangen mellem din nakke og brystryg.

Øvelse nr. 3

Øvelse nr. 3 er en styrkende øvelse for musklerne imellem dine skulderblade.

LÆR ØVELSERNE MED DET SAMME

Fjern stivhed og smerter mellem skulderbladene (facetledssyndrom), med tre effektive øvelser. Køb direkte adgang til øvelsesprogrammet, her på hjemmesiden, og start din behandling når det passer dig.

Video-instruktion i tre effektive øvelser, som hjælper med det samme. Øvelserne er tilgængelige for dig, med det samme, under menuen MIN KONTO.

ØVELSESPROGRAMMET INDEHOLDER

  • Tre effektive øvelser, som træner henholdsvis dine facet-led i brystryggen, leddene på overgangen mellem nakke og brystryg, og musklerne imellem dine skulderblade.
  • Øvelserne er enkle og kan udføres i dit hjem.
  • Øvelserne kan også bruges forebyggende.
  • Vejledning om kropsholdning, samt forebyggelse.

OBS! Hvis dine symptomer er opstået som følge af et alvorligt uheld (fald, trafikulykke, slag mod ryggen eller lignende), anbefaler jeg at du konsulterer en fagperson, inden du går i gang med øvelser.

Forebyggelse

Forebyg at ømheden og stivheden vender tilbage, ved at udføre de lindrende øvelser med jævne mellemrum. Det er forskellige hvor ofte det vil være nødvendigt at udføre øvelserne. Nogle mennesker skal udføre dem et par gange hver dag. Andre kan nøjes med at lave øvelserne, nogle få gang e om ugen.

Stillesiddende arbejde øger risikoen for stivhed og ømhed imellem skulderbladene. Her finder du et pausegymnastik-program, som forebygger at du får smerter af stillesiddende arbejde – KLIK HER

Indret din kontor-arbejdsplads, så din nakke og skuldre er mindst muligt belastede. Her finder du min vejledning til at indrette din kontorarbejdsplads bedst muligt – KLIK HER

Patienthåndbogen på Sundhed.dk