Styrketræning til skadet ryg - Aalborg Rygklinik
Rygsmerter

Styrketræning til skadet ryg

Instruktion i styrketræning til skadet ryg, fra en video-konsultation med en af mine patienter med . Øvelsen er virkeligt fed.

For at styrke musklerne i det øverste af ryggen, skal du udføre 3 sæt hvor du træner til udtrætning. Hold en kort pause på 30-60 sekunder imellem sættene. Træn 2-3 dage om ugen.

Som udgangspunkt er det ikke meningen at det skal gøre ondt, at udføre de øvelser jeg bruger til at behandle diskusprolaps med. Jeg bruger to slags øvelser. Den ene slags er beregnet til at lette trykket på den klemte nerve i din rygsøjle, og den slags øvelser skal helst have en lindrende effekt på smerterne. Den anden slags øvelser er beregnet til at stimulere blodcirkulationen i det skadede område, og det er heller ikke meningen at den slags øvelser skal provokere smerter eller snurrende fornemmelser.

Øvelser til at fjerne smerter

Jeg har også øvelser der fjerner smerter. Dem finder du på https://www.aalborgrygklinik.dk/aktivsmertefri/

Træning og rygøvelser er den bedste behandling til de fleste mennesker med rygsmerter. I dagligdagen bruger jeg øvelser og rygtræning som et vigtigt hovedelement, i enhver behandling af smerter i ryg og smerter i nakke.

Hvor ofte du skal træne med rygøvelser, afhænger helt af hvad formålet er med øvelserne. Hvis du træner for at fjerne smerter, kan det være gavnligt at lave smertelindrende øvelser flere gange hver dag. Er du blevet smertefri, og du træner for at forebygge at smerterne vender tilbage, bør du lave øvelser et par gange om ugen. Træner du for at styrke din ryg, som en del af genoptræning, vil det mest effektive være at træne hver anden til tredje dag.