Iskias-nerven - smerter i kroppens største nerve - Aalborg Rygklinik
Iskias

Iskias-nerven – smerter i kroppens største nerve

Iskias-nerven – der kan give smerter i balden og låret, er kroppens største nerve. Da jeg gik på fysioterapeut-skolen for mange år siden, var der én ting jeg aldrig brød mig om. Det var når vi skulle arbejde med “præparater”.

De såkaldte præparater, var mennesker som havde testamenteret deres afdøde kroppe til anatomisk institut på universitetet. Her skulle vi undersøge alle menneskekroppens muskler, led, nerver og så videre. De værste var lygten af den formaldehyd som kropsdelen blev opbevaret i.

Idag er jeg glad for at jeg har haft fingrene i alle de dele kroppen er bygget af.

iskias-nerven

ISKIAS-SMERTER

Mange af mine patienter bliver overraskede, når jeg fortæller dem hvor tyk iskias-nerven er. Iskias-smerter stammer fra kroppens tykkeste nerve. Her på billedet ser du iskias-nerven. Så er det måske ikke så underligt at iskias-smerter kan gøre temmeligt ondt.

BEHANDLING DER FJERNER SMERTERNE

Her får du de enkle hjemmeøvelser, jeg bruger til at lindre og fjerne smerter, når iskiasnerven sidder i klemme.

LÆR MERE OM ISKIAS-NERVEN

Iskiasnerven går fra lænden, ned gennem baller, ben, fødder og ud i dine tæer. Derfor kan du have smerter og andre symptomer vidt forskellige steder, når du lider af iskias.

Man kalder det ofte for ‘iskias’, når patienter har smerter fra lænden, der stråler ned i balden og i benet. Iskias-nerven er den største nerve i kroppen, og der kan være flere årsager til, at den gør ondt.