McKenzie-øvelser duer ikke til diskusprolaps - Aalborg Rygklinik
Diskusprolaps

McKenzie-øvelser duer ikke til diskusprolaps

McKenzie-øvelser, hvor ryggen bøjes bagover, kan ofte vedligeholde smerterne hos patienter med diskusprolaps i lænden. Bagoverbøjningsøvelser er en dårlig idé, når du smerter på grund af en diskusprolaps der klemmer på en nerve i lænden. Der skal nok være sjældne tilfælde, hvor øvelserne lindrer smerterne, men her får du en alternativ løsning.

MCKENZIE-ØVELSER PROVOKERER SMERTER

Når nerverne i lænden sidder i klemme, på grund af en diskusprolaps, så er McKenzie-øvelser, med bagoverbøjning af ryggen, en dårlig idé. Bagoverbøjning af lænden klemmer sammen i hulrummene, inde i ryggen. På den måde trykker det mere på den klemte nerve, smerterne bliver værre, og du får ikke løst dit problem.

HVAD GØR MAN I STEDET FOR?

I min forståelse af øvelser og træning, af en patient med diskusprolaps, skal der ske en lindring af smerterne, når man laver øvelser. Ellers giver det ikke rigtigt mening at lave øvelserne. I stedet for at lave øvelser der bøjer ryggen bagover, foreslår jeg dig at lave “pladsskabende øvelser”. De har ofte en bedre virkning. Der findes flere forskellige slags “pladsskabende øvelser”.

FÅ DE RIGTIGE ØVELSER

I dette online øvelsesprogram får du de øvelser jeg bruger til, at fjerne smerter og genoptræne diskusprolaps i lænden. Øvelserne kan udføres i dit hjem.

BRUG FOR INSTRUKTION I DE RIGTIGE ØVELSER

Bliv undersøgt grundigt, og bliv instrueret i de rigtige øvelser, så du slipper af med smerterne så hurtigt som muligt. Bestil tid til individuel undersøgelse, instruktion i øvelser, og genoptræning.

Ring for tidsbestilling

VIL DU VIDE MERE OM DISKUSPROLAPS