Igang med løb efter rygskade - Aalborg Rygklinik
Råd og tips,  Rygsmerter

Igang med løb efter rygskade

Løb er en skøn motionsform, du kan gå lige ud af din hoveddør og starte med træningen, du kan løbe ude i naturen, og løb er totalt vanedannende. Jeg er selv fuldstændigt bidt af at løbetræne, og jeg ville blive skør i hovedet hvis jeg fik en rygskade som forhindrede mig i at komme ud at løbe.

Løbetræning er den motionsform som er vokset mest de seneste år, og derfor møder jeg ofte patienter med rygproblemer, som hindrer dem i at løbe. Her har jeg samlet et par videoklip med et par af de tips jeg bruger, når jeg skal hjælpe mine patienter igang med at løbe igen.

De øvelser du finder her er effektive til optræning til dig der skal igang med at løbetræne igen, når de har  fået rygsmerter, diskussmerter, iskias eller diskusprolaps.

TRINVIS OPTRÆNING

Inden selve løbetræningen går igang, er det gavnligt at træne musklerne i bækken, hofter og knæ. Herunder kan du se 2 helt enkle og meget effektive øvelser, som anvendes til optræningen. Når man har trænet med de 2 øvelser i en periode, trappes op til mere krævende øvelser.

ØVELSE 1 – RYGSMERTER OG LØB

ØVELSE 2 – RYGSMERTER OG LØB

12 UGER LØBEPROGRAM

Her får du mit 12-ugers løbeprogram til dig der skal igang med at løbe efter en diskusprolaps – klik her

RYGPROBLEMER OG LØB – HVORDAN KOMMER DU IGANG IGEN?

Se med her og få 3 gode råd til hvordan du kommer igang med løb på en sikker måde, når du har en rygskade.