Diskusprolaps behandling - Aalborg Rygklinik
Diskusprolaps

Diskusprolaps behandling

Diskusprolaps behandling går ud på at lindre og fjerne smerterne, stimulere heling af skaden, og genoptræne på en måde der får dig igang med dit normale liv igen.

NÅR DISKUSPROLAPSEN HELER

Når du får en diskusprolaps, går der en helingsproces igang inde i din ryg. Først og fremmest vil selve diskusprolapsen blive nedbrudt, så det smertefulde tryk på nerven svinder. Bagefter skal den klemte nerve og selve bruskskiven hele.
Helingen sker ved at kroppens celler opbygger nye fibre i diskus’ væg, og at nervens funktion normaliseres.
Under genopbygningsprocessen, sørger kroppen for at det nye materiale der bygges op, er designet til at klare de krav du udsætter kroppen for.

Diskusprolaps behandling

DISKUSPROLAPS BEHANDLING GØR DIG AKTIV

Har du fået en diskusprolaps, så gå gradvist igang med dine normale aktiviteter igen. Når din krop skal reparere sig selv, så sørger den for at skaden bliver genopbygget til at klare de krav du stiller til din ryg. Hvis du ikke er fysisk aktiv, så bliver skaden ikke bygget op til at klare fysisk belastning. Derfor er det bedst at gå gradvist igang med normal aktivitet, så snart det er muligt.

BESVÆRLIGT AT KOMME IGANG?

Er det besværligt for dig at komme igang med at være aktiv igen, eller er det ikke lykkedes selvom du har forsøgt, så er du velkommen til at kontakte mig, for at få hjælp til genoptræningen. Har du svært ved at finde balancen mellem, hvor meget du skal hvile dig og hvor meget du skal være aktiv, så kan jeg vejlede og rådgive dig.

Ring for tidsbestilling

DU FÅR DEN DISKUS DU BEDER OM

Hvis du har smidt din krop på sofaen, så bygger dine celler dig op til at kunne ligge på sofaen. Hvis du hellere vil have din diskus bygget op til, at kunne gå på job, spille fodbold, og lave havearbejde, så skal du gå igang med at stimulere helingsprocessen med præcis den slags aktivitet. De første par uger kan du have så ondt, at det slet ikke er muligt at gøre ret meget, og så må du naturligvis vente. Det vigtigste er at du kommer igang med at være aktiv igen, indenfor 2-4 uger efter skaden er opstået. Der er sjældent grund til at vente længere end det.

HENT ØVELSERNE OG START DIN BEHANDLING OM 5 MINUTTER

Få de øvelser jeg bruger til at diskusprolaps behandling og genoptræning.

START MED EN SMULE

Det er klart at styrken i det nye materiale i din ryg, ikke er oppe på 100% fra starten af. Derfor kan det være vanskeligt at starte med at arbejde fuld tid, spille fodbold i 2 timer, og grave have en hel eftermiddag. Det mest fornuftige er at gå gradvist igang. Start med at gøre lidt i denne uge, og gør lidt mere i næste uge.

TAG HENSYN TIL SMERTERNE

Tag hensyn til at de smerter der måtte opstå, når du går igang med at være aktiv igen, skal falde hurtigt til ro bagefter. Et godt råd kan være, at hvis du tager hen til fodboldtræning og er med den første halve time, så skal de smerter der måtte opstå, være faldet til ro igen 15-20 minutter efter træningen. Tager det længere tid, så har du lagt for hårdt ud, og du er nødt til at nøjes med at træne mindre næste gang.

MERE INFORMATION