Fysisk aktivitet i forebygger rygsmerter og iskias - Aalborg Rygklinik
Nyheder

Fysisk aktivitet i forebygger rygsmerter og iskias

NY FORSKNING

En ny videnskabelig undersøgelse, hvor man har vurderet data på 82.000 mennesker, viser at fysisk aktivitet i fritiden, reducerer risikoen for rygsmerter og iskias-smerter. Dyrker du motion 2-3 gange om ugen, har du 33% mindre risiko for at få rygsmerter eller iskias-smerter. De mennesker der dyrker regelmæssig motion, vil også opleve knapt så kraftige rygsmerter og forringelse af funktionsevnen.

MINE ANBEFALINGER

De nye forskningsresultater bekræfter det vi godt ved i forvejen – det er sundt at motionere, også for din ryg. Vælg en motionsform son du godt kan lide. Så er der størst chance for, at du bliver ved i lang tid. Det er det lange seje træk, der har en forebyggende effekt på din ryg. Er du ramt af en episode med rygsmerter, eller iskias, kan det selvfølgelig være vanskeligt at komme i gang med at motionere igen.

BRUG FOR HJÆLP?

Har du brug for hjælp og vejledning i, hvordan du kommer i gang med motion, så er det netop noget af det jeg har ekspertise i.

Kontakt klinikken for en grundig undersøgelse, og vejledning i hvordan du kommer igang med træning og motion, på en sikker og fornuftig måde.

Ring for tidsbestilling

ONLINE BEHANDLINGSPROGRAM

Få grundig video-instruktion, i øvelser der fjerner smerter fra en klemt iskiasnerve.

KILDE

Eur J Pain. 2016 Nov;20(10):1563-1572. doi: 10.1002/ejp.885. Epub 2016 Apr 18. Leisure-time physical activity and sciatica: A systematic review and meta-analysis.