På besøg hos rygkirurgerne

Operation for diskusprolaps

Det er desværre ikke alle patienter med en diskusprolaps, som jeg kan kurere med min behandling. Derfor er jeg glad for at vi har nogle dygtige kirurger på Aalborg Universitetshospital. Forleden dag var jeg på besøg hos rygkirurgerne, og her er en kort sammenfatning af mine oplevelser.

 

Diskusprolaps – på besøg hos rygkirurgerne

Slået op af Aalborg Rygklinik i 30. maj 2018

OPERATION FOR DISKUSPROLAPS I NAKKEN

Mit besøg startede med at vi gik på operationsgangen, hvor jeg overværede kirurgen fjerne en diskusprolaps i nakken, hos en mand i 60-års alderen. Udover kirurgen var der tre sygeplejersker tilstede, som var ansvarlige for røntgenudstyr, bedøvelse og instrumenter. Hver gang jeg har været med til denne slags operationer, bliver jeg imponeret over hvor glat og velkoordineret et samarbejde der er mellem personalet på en operationstue.

Operationen foregik igennem et lille hul på siden af patientens hals, ved hjælp af et mikroskop. Kirurgen var meget dygtig til at finde en skånsom vej ind gennem muskler, blodkar og organer i halsen. For mig som fysioterapeut, var det virkeligt interessant at kigge ind til nerver, led og diskusskiver i nakken, via et fint mikroskop.

Efter fjernelse af den diskusskive der klemte på patientens nerve, placerede kirurgen en såkaldt “cage” mellem de nakkehvirvler hvor diskusskiven klemte på en nerve.  Ved hjælp af tredimensionelt røntgenudstyr, sikrede han sig at denne “cage” sad placeret som den skulle, og at der nu var god plads til den nerve der havde været i klemme. Operationen tog omkring 40 minutter.

VURDERING AF BEHANDLINGSMULIGHEDER

Senere på dagen var jeg med kirurgerne i deres ambulatorium, hvor de taler med patienterne og undersøger dem, for at vurdere om operation kan være en god løsning på patientens smerter. Normalt har kirurger ikke ry for at være særligt gode til at snakke med patienterne, men det rygte gjorde neurokirurgerne absolut til skamme. De var enormt gode til at forklare patienterne hvad en operation eventuelt ville kunne hjælpe på, hvilke ting der eventuelt taler imod at foretage en operation, samt hvilke alternative løsningsmuligheder der kan være for at patienten kan få det bedre. Jeg oplevede i høj grad at kirurgerne tog sig god tid til at snakke med patienterne, og at de var gode til at forklare tingene på en let forståelig måde.

EFTERLADER ET SÆRDELES POSITIVT INDTRYK

Allerede inden jeg tog på besøg på neurokirurgisk afdeling, havde jeg et rigtigt godt indtryk af lægerne og personalet på afdelingen. Mit positive indtryk blev absolut kun bekræftet. Både som patient og som fagperson, kan man være helt tryg ved at rådføre sig med personalet. De er professionelle og grundige, og meget nemme at kommunikere med. Jeg var så heldig at jeg blev inviteret til at komme tilbage på afdelingen, for at se flere af de ting de laver derude, og det glæder jeg mig allerede til.

 

Bestil tid til behandling af diskusprolaps

Få mere at vide om behandling af diskusprolaps

 

Søg på denne side

Få den rigtige behandling

Ring til klinikken

Tlf 20 72 64 48

Det siger patienterne

TO GENSTRIDIGE DISKUSPROLAPSER"Martin er en helt unik person med utrolig stor ekspertise, empati og handlekraft. Jeg har to diskusprolapser i ryggen, som virkelig er genstridige og derved har været svære og få bugt med, men Martin forsøger på alle tænkelige måder at hjælpe. Jeg kan på det varmeste anbefale Aalborg Rygklinik". Dorte Jakobsen
AALBORG RYGKLINIK ER STEDET"Aalborg Rygklinik er stedet, hvis du døjer med ryggen. Martin har hjulpet mig HVER gang". Iben Christensen
TAK FOR HJÆLPEN"Tusind tak for hjælpen ifm min indlæggelse på sygehuset, dejligt at du tog over. Ville ønske at jeg havde kontaktet dig for 3 år siden, så jeg havde fået den rigtige diagnose fra starten, det tog dig 45 minutter og stille den rigtige diagnose". Dorte Farsø
I GODE HÆNDER EFTER UHELD MED NAKKEN“Efter et uheld fik jeg rigtigt ondt i nakken. Martin Melbye gav mig en forklaring på årsagen til smerterne, og lærte mig to simple øvelser som fjernede smerterne. Havde jeg vidst at smerterne kunne fjernes så let og effektivt, havde jeg ikke ventet 2 måneder med at gå til fysioterapi”. Jette Eriksen
NORMAL IGEN EFTER DISKUSPROLAPS“Da Jeg fik en diskusprolaps, gjorde smerterne det umuligt at passe mit job som murer. Til sidst måtte min kone klare alt det huslige. Min læge henviste mig til Aalborg Rygklinik. Martin hjalp mig med at få styr på smerterne. Nu kan jeg gå på arbejde, og have en normal dagligdag”. Karsten Frandsen
ENDELIG BLEV JEG TAGET ALVORLIGT“Martin Melbye på Aalborg Rygklinik hjalp mig, da jeg fik den tredje diskusprolaps. Jeg havde prøvet al mulig behandling uden at få det bedre. Jeg ville helst opereres og have prolapsen fjernet. Martin kunne sige, at fysioterapi ikke ville hjælpe hurtigt. Nu er jeg blevet opereret og har det godt. Tak fordi du tog mig alvorligt Martin!”. Jonas T
EN REN FORNØJELSE“Jeg vil godt anbefale Martin! Jeg har en diskusprolaps i ryggen, og jeg tør ikke at få den opereret. Det var en ren fornøjelse at besøge Martin på Aalborg Rygklinik, for han tog sig god tid til at forklare hvorfor jeg har ondt og hvad der kan gøres ved det. Jeg følte mig rigtigt tryg og nu forstår jeg virkeligt, hvad det er der skal til for at jeg får det bedre". Jens Andersen
HJALP MED DET SAMME“Efter at have døjet med ondt i ryggen i 2-3 måneder, tog jeg mig sammen til at gå til lægen. Han sendte mig hen på Aalborg Rygklinik. Allerede efter den første behandling mærkede jeg at smerterne i ryggen var blevet mindre. De øvelser jeg fik, hjalp også". Olav Christiansen
TAK FOR FORKLARINGEN"Hej Martin! En fantastisk video, jeg netop fandt på nettet, som du har lavet. Jeg fik en diskusprolaps for ca. 12 mdr. siden og din beskrivelse har været den, som jeg har kunnet forstå, selvom jeg undervejs har forsøgt at sætte mig ind i problemet. Så tak for det." Pia Christensen
MARTIN TALER LIGE UD AF POSEN"Martin taler lige ud af posen i et sprog, man kan forstå. Han er hjælpsom langt udover det forventlige. Nå, ja - så er han også dygtig og tænker sig om. Bedste anbefalinger herfra!", Mick Anderson

På Aalborg Rygklinik får du

Svar på dine spørgsmål

Individuel behandlingsplan

Indblik i årsagen smerterne

Grundig undersøgelse af din ryg

Øvelser med direkte og målrettet virkning

Få seneste nyt om din ryg

Vores nyheder direkte i din indbakke.

© 2020 Aalborg Rygklinik .