Kursus i diagnostik og behandling af diskusprolaps v/Martin Melbye, Aalborg Rygklinik - Aalborg Rygklinik

Kursus i diagnostik og behandling af diskusprolaps v/Martin Melbye, Aalborg Rygklinik

Kurset henvender sig til fysioterapeuter der ønsker at opnå praktisk kliniske kompetencer i diagnostik og behandling af patienter med diskusprolaps i lænden. På kurset trænes deltagerne i de praktisk kliniske undersøgelsesmetoder samt klinisk ræsonnering og differentialdiagnostik. Ligeledes bliver de forskellige evidensbaserede konservative behandlingsmuligheder gennemgået, ligesom deltagerne trænes i at planlægge og justere et individuelt og skræddersyet genoptræningsforløb for prolapspatienten. På kurset kommer deltagerne selv til at undersøge patienter, for at træne færdigheder og klinisk ræsonnering i praksis.

KURSETS FORMÅL

Målet med kurset er at deltagerne opnår kompetence og tryghed i forhold til at diagnosticere og behandle patienter, som lider af diskusprolaps med nerverodspåvirkning i lænderyggen.

INDHOLD

Forelæsning, gruppeopgaver, cases og praktiske øvelser med patienter. Deltagerne  kommer selv til at skulle undersøge, diagnosticere og planlægge behandling af patienter. På kurset præsenteres forskellige konservative behandlingsmuligheder for patienter med lumbal diskusprolaps. Deltagerne vil komme til at øve sig i praktisk planlægning og justering af genoptræningsforløb for prolapspatienten.

MÅLGRUPPE

Kursets målgruppe er autoriserede fysioterapeuter der arbejder med rygpatienter. Der kræves ingen specielle forudsætninger for at deltage på kurset. Kurset er relevant for både praktiserende samt kommunalt og sygehusansatte fysioterapeuter.

NÆSTE KURSUS

Næste kursus er d. 1.-3. november 2013.

SLIDES

Her kan du downloade materiale fra kurset.

Tillykke du har en diskusprolaps

Differentialdiagnostik

Case

Vurdering af helingsfase

Behandling og genoptræning

Andre tiltag