Foroverbøjning ikke årsag til rygsmerter - Aalborg Rygklinik
Rygsmerter

Foroverbøjning ikke årsag til rygsmerter

IKKE FARLIGT AT BØJE RYGGEN

En ny undersøgelse fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) viser, at  foroverbøjede stillinger på arbejdet og i fritiden tilsyneladende ikke øger risikoen for at få ondt i lænden.

Der findes ældre forskningsresultater, som viser at risikoen for at få ondt i ryggen kun stiger en lille smule, hvis man ofte arbejder i en foroverbøjet stilling i lang tid.

HVAD SÅ NÅR MAN HAR FÅET ONDT?

Derimod er der en masse mennesker med ondt i ryggen, som fortæller mig at deres smerter forværres når de står foroverbøjet. Foroverbøjede stillinger er muligvis ikke en årsag til at problemet opstod, men det er besværligt for den forpinte at tolerere foroverbøjede stillinger når først smerterne er opstået.

HAR DIN RYG BRUG FOR EN PAUSE?

Har du allerede fået ondt i ryggen, kan det derfor være nemmere for dig at passe dit job, hvis du aftaler med din leder, at de foroverbøjede arbejdsopgaver begrænses indtil smerterne er aftaget.

Kontakt mig hvis du har brug for hjælp til at vurdere, hvordan du bedst passer på din ryg og sikrer at din skade heler som den skal.

Mvh Martin Melbye, Fysioterapeut

LÆS MERE

Læs mere om den nye danske undersøgelse på NFA’s hjemmeside her.