BEHANDLING FOR DISKUSPROLAPS - Aalborg Rygklinik
Nyheder

BEHANDLING FOR DISKUSPROLAPS

Aalborg Rygklinik har 22 års erfaring med diagnostik, behandling og genoptræning af patienter med diskusprolaps. Har du brug for afklaring af din diagnose, øvelser til at lindre og fjerne smerterne samt vejledning i, om der er aktiviteter, sport eller andet, som du skal holde pause med på grund af smerterne, så bestil en tid til individuel undersøgelse og behandling.

På Aalborg Rygklinik består behandling for diskusprolaps, af 4 ting:

  1. Smertelindring med instruktion i øvelser, praktiske tips så du selv kan mindske eller helt fjerne smerterne.
  2. Træning som stimulerer kroppens helingsproces.
  3. Vejledning i hvad du må og hvad du eventuelt skal gøre mindre af i en periode.
  4. Hjælp og rådgivning i hvornår og hvordan du vender tilbage til dine normale aktiviteter (arbejde, fritidsinteresser, sport, huslige opgaver, havearbejde o.s.v.).

Et behandlingsforløb i forbindelse med diskusprolaps strækker sig oftest over 4 konsultationer, afhængigt af hvor megen hjælp du har brug for.

Læs mere om behandling af diskusprolaps her.

Få de rigtige øvelser med det samme

Online øvelsesprogrammer, med video-instruktion i smertelindrende øvelser.

VIL DU VIDE MERE?

  • Læs mere om behandling for diskusprolaps klik her.
  • Se flere videoer med information om diskusprolaps klik her.
  • Læs om diskusprolaps på Sundhed.dk

Diskusprolaps i lænden er en hyppig lidelse, der oftest rammer folk i alderen 30-55 år. Man regner med at cirka 3% af befolkningen, rammes af diskusprolaps i løbet af deres liv. Diskusprolaps rammer lige så mange mænd som kvinder. De fleste patienter kan behandles, med godt resultat, ved hjælp af øvelser, rådgivning og smertestillende medicin. I Danmark opereres cirka 3.000 mennesker årligt, for diskusprolaps i lænden. Der er mange faktorer, der har betydning for, om man får diskusprolaps, men genetisk arvelighed ser ud til at spille en vigtig rolle. Der er større risiko for at få diskusprolaps, hvis man ryger, hvis man har været udsat for et alvorligt traume mod rygsøjlen samt hos folk med meget hårdt rygbelastende arbejde.